zaterdag 10 september 2011

Ubud en zo!!

Heerlijk om hier te zijn, maar ook vermoeiend. Terwijl we ook veel rust nemen.
GJ begint aan het klimaat te wennen en de laatste twee dagen ging het goed!
Veel gedaan gisteren een excursie. De hele dag een auto met chauffeur en gids voor 40 euro.
We hebben gezien: houtsnijderij, vulkaan, ecologische koffieplantage en een tempel.
Heerlijk om dat in alle rust te kunnen doen, alles in eigen tempo. We werden er heel relax van, alles op je elfendertigs, heerlijk. Dan kan je pas alles goed ervaren en extra genieten.
Ruiken,voelen en veel koffie drinken, want op de koffieplantage kon je wel tien verschillende smaken koffie proeven. Er was zelfs een koffie waar we vier euro voor moest betalen. Een hele speciale: Een soort wilde kat eet koffiebonen en en dan poepte die dan weer uit. En van die poep met water vermengd schijnt de duurste koffie ter wereld te zijn. Jammer genoeg was het niet te drinken. GJ wil op deze plantage koffiepads introduceren, maar volgens mij weten ze daar nog niet zoveel van Senseo's.
Ook leuk om een slapende vulkaan te zien, dat hadden we allebei nog nooit gezien.
Indrukwekkend allemaal en zo kwamen na een lange vermoeiende dag weer thuis.

Vandaag eerst rustig aan gedaan. Eerst weer ontbijt op de kamer en in de middag naar Ubud gegaan met de rolstoel. Eerst naar Monkey Forest en zoals de naam al zegt zijn daar veel apen. Het ligt vlak bij het hotel, maar is wel heuveltje op, heuveltje af over onhandige tegels. Niet handig met een rolstoel dus maar we redden het.
GJ zat die apen natuurlijk weer uit te dagen en een aap probeerde toen zelfs zijn stok te stelen. GJ verdedigde zijn stok naar behoren. De apen pikten en aten alles: Bij de kassa al werd een jong stel beroofd van hun lekkere snoepgoed. Mooi, grappig en vooral koel in het bos.
Daarna wat gewinkeld en naar de markt geweest. Altijd leuk in die Aziatische landen: Hoeveel moet ik afdingen en wanneer betaal ik teveel dus wat koop ik wel/niet. Een leuk spel, wat GJ wel leuk vindt. We genieten ook daarvan en dat is het belangrijkste voor het moment.
Blij dat GJ zich wat goed voelt en morgen gaan we naar de volgende plek: Lovina in het noorden waar het wat koeler is dan hier en de zee dichtbij.

Gonnie

2 opmerkingen:

  1. Het klinkt echt superleuk! Geniet ervan met z'n tweeen. Ik ben benieuwd naar het volgende resort!

    Liefs,

    Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nounou GJ jij hebt het wel zwaar hoor ik wel. Ik zou een klacht indienen. tuut Agaath

    BeantwoordenVerwijderen