zaterdag 13 augustus 2011

Poffertjes!!! Begraafplaats!!!

Dit verhaal is al weer een paar weken oud maar toch leuk te vertellen. Ieder jaar op Koninginnedag gaan Gonnie en ik naar het rijkeluizendorp Laren waar we eigenlijk horen te wonen. Wij eten daar in het centrum dan een heerlijk bak poffertjes terwijl we kijken naar die vreselijke snobs in het oranje gekleed. Het is moeilijk te begrijpen maar het is haar geboortedorp waar haar vader als koster van de kerk zijn inkomen verhoogde met het geld van de collectes.
We doen dit al zolang we elkaar kennen maar afgelopen Koninginnedag was ik te ziek om te gaan en daar baalden we samen erg aan. Dus in augustus maar even er heen. Zoals altijd was het er erg gezellig en de poffertjes heerlijk.
Als we klaar zijn rijden we onderweg naar huis ook altijd naar Bilthoven waar de begraafplaats van Gonnie's ouders hebben gelegen. Zij waren gecremeerd en er waren 2 urnen met hun as er in. Nu zijn er daar niet meer maar toch gaan we er altijd heen. Voor Gonnie om weer wat herinneringen op te halen maar ook omdat het zo'n mooie begraafplaats is. In zoiets zouden wij ook wel willen liggen. Deze keer wandelden we verder naar een andere crematieplek, daar ben ik tegenwoordig 'nieuwsgierig' naar. We kwamen bij een prachtige trapslopende muur, waar de urnen een plek hadden. Heerlijk 'natuurlijke' plek voor mensen die achterblijven en daar rustig kunnen zitten en nadenken.
Zoiets wil ik straks ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten