zaterdag 5 februari 2011

Gorter en van Leeuwenhoek

Dus het gesprek met verliep duidelijk en eigenlijk ook wel hoe we het hadden verwacht. Onze geachte oncoloog van Rees had goed uitleg gegeven en was al een beetje bezig tevreden het gesprek naar een afrondende fase te schuiven. Ik had nog wel een paar andere dingen.
Ik zei hem dat ik graag een second opinion van een oncoloog uit een ander ziekenhuis wilde. En dat mijn voorkeur is voor het Anthonie van Leeuwenhoekziekenhuis want dat is toch het ziekenhuis dat is gespecialiseerd op het behandelen van kanker. Hij kijkt naar mij, naar Gonnie, dan naar zijn horloge en dan gelijk naar zijn papieren die hij wat doorbladert. Een een beetje schouderophalend zegt hij dat een second opinion inderdaad mogelijk is en dat het wel meer wordt gedaan. Maar ja, hij gaat regelmatig naar bijeenkomsten en congressen en hier in Nederland weet de een heus niet veel meer dan de ander.
Dit duurde allemaal niet lang en hij zal de verwijsbrief, dossier, scans, foto's en alle andere dingen regelen. Toen ik zei dat ik nog zijn mening wilde weten van andere 'maar niet gewone' behandelingen. Als hij niet kaal was geweest had hij bij het horen van de naam 'dr. Gorter' zijn haren uit z'n hoofd hebben getrokken. 'Meneer Faas, deze meneer is een echte kwakzalver!' Heel duidelijk en overtuigd, lang hoefde hij daarover niet te praten. Toch heb ik hem maar niet gezegd dat ik ze Amsterdam ook naar hun mening over Gorter zou gaan vragen. Toen was het gesprek wel afgelopen en wij hadden duidelijk gebruik gemaakt van de minuten die je officieel krijgt voor zo'n gesprek. Ik was helemaal tevreden toen Gonnie vertelde dat ze van Rees had horen praten met het stel dat na ons kwam. Gonnie kwam uit het toilet en hij zei tegen het andere stel dat 'het hem speet dat hun wachttijd zo lang was want dat vorige stel had zoooo veel vragen.....'
Maar (dr.) Gorter gaat dus niet door. Hij is niet te vertrouwen en uit naar je geld. Hij ontvangt je wel in een luxe-achtige omgeving met veel charme en hoop maar geeft je niks behalve rekeningen. Map Gorter geclosed? Toch niet. Binnenkort gaan Gonnie en ik op een zonnige dag naar hem toe. Ik ga een afspraak met hem maken en hem vertellen van mijn probleem. Dat ik veel heb gelezen van hem en goede gevoelens heb gekregen. Kortom, ik ben heel nieuwsgierig naar die man. Benieuwd wat hij zegt en doet en geeft om mij zover te krijgen. Als de koffie maar lekker en gratis is.
We maken er gewoon een leuk dagje Duitsland van.

2 opmerkingen:

  1. Doen!! Heb je net een berichtje gestuurd via je
    xs4all.
    Zet em op!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. suunige krent

    Maar een leuk dagje Duitsland is natuurlijk nooit weg, zou als ik jou was er meteen een weekendje van maken.

    BeantwoordenVerwijderen